Recensies ‘De hoogvlieger’

‘Een meer dan geslaagd debuut. De vele wendingen in het verhaal houden de lezer geboeid. …de goede en toegankelijke schrijfstijl. Hij onderbreekt de vrijwel voortdurende actie met humor en commentaar. Het vloeit allemaal makkelijk in elkaar over en dat maakt De hoogvlieger tot een lekker leesbaar boek.’ (Gijs Korenaar, Nederlands Dagblad en Thrillerweb ★★★★)

‘Spannend verhaal, griezelig actueel inmiddels. Liefhebbers van spannende boeken met net iets meer inhoud kunnen hun hart ophalen.’ (De Nieuwe Koers)

‘Een meeslepend boek mét een boodschap. Een thriller die je aan het denken zet en tegelijkertijd zo spannend is dat je alles om je heen vergeet.’ (Carolien Paasman, Katholiek Nieuwsblad)

‘De auteur is ook scenarioschrijver, dus niet vreemd dat het boek leest als een filmscenario. De verschillende scènes volgen elkaar razendsnel op. Sonneveld snijdt ook actuele thema’s aan, daarom is het meer dan alleen een spannend verhaal.’ (Henk Stehouwer, Elisabeth)

‘Dat Reinier Sonneveld ook ontzettend goed is in fictie, wist ik eerder niet… Een uitstekend geschreven thriller met een diepere laag, die tot nadenken stemt.’ (Frea Kroese, Boekenmening ★★★★★)

‘Meteen op de eerste bladzijde word je dit spannende verhaal ingezogen. Wat De hoogvlieger extra spannend maakt, is dat het eng dicht bij de actualiteit komt. En het zet je aan het denken: hoe ver zou jij gaan voor je dierbare en voor je overtuigingen?’ (Eva)

‘Een meeslepende en kleurrijke schrijfstijl, plus een scherp inzicht in de aard van religie en die van de mens. Een absolute aanrader voor wie een thriller wil met net een laagje extra.’ (Johan Klein Haneveld, sf-auteur)

‘Een razendspannend boek dat je anders naar het nieuws laat kijken.’ (Peter van Dijk, acteur en schrijver)

‘Fascinerende thriller met een waaier aan perspectieven.’ (Marlies Medema, Hebban ★★★★)

‘Lichtvoetig en complex tegelijk. Ik hou van boeken die de lezer uitdagen.’ (Willem Asman, winnaar Gouden Strop)

‘Een verpletterend boek… Een gelaagde thriller van internationale allure.’ (Jelte Nieuwenhuis, Goodreads ★★★★★)

‘In een staccatissimo stijl vlieg je door deze thriller over ontspoorde religie.’ (Hans Loeve, boekhandelaar van het jaar 2023/2024)

Volgende
Volgende

De kunst van de thriller